Over ons

Ons verhaal

Een tuinhuis hoeft geen opberghok te zijn. Bij Woodlands geloven we dat een ‘tuin-huis’ met de juiste, duurzame materialen en de gepaste uitstraling letterlijk een verlenging van je woning, je leefruimte en dus ook van je welzijn en geluk kan zijn. Zo biedt je tuin plots enkele extra vierkante meters aan flexibele werk- en/of leefruimte. En dat allemaal in een natuurlijke omgeving… Heerlijk!

Onze missie

Al verschillende generaties lang investeren we in vakmanschap. We zoeken steevast naar de beste grondstoffen waarmee we duurzame oplossingen aan de best mogelijke prijs op de markt brengen. Het continue innoveren van onze productie en het optimaliseren van onze logistiek maken dat we met Woodlands voor een breed publiek toonaangevend kunnen zijn in wereld van de tuinhuis-bouw. Wij kunnen bovendien rekenen op een groep van ontzettend gedreven medewerkers. Hierdoor genieten onze klanten niet alleen van betrouwbare producten, maar ook van een feilloze dienstverlening.

Onze grondstoffen

Voor al onze producten werken we met een steeds hernieuwbare grondstof. Dat doen we door maximaal FSC®- dennenhout uit het ‘Hoge Noorden’ te verwerken. De reden daarvoor is eigenlijk heel eenvoudig: omdat de bomen daar trager groeien en minder stress ervaren dan hun broers of zussen uit bijvoorbeeld Duitsland, Roemenië of België, leveren ze stabieler en steviger hout op. Dat zorgt niet alleen voor een sterker, maar vooral ook duurzamer eindproduct. Wie onze tuinhuizen en blokhutten bovendien goed en met de juiste producten behandelt, kan er generaties lang van genieten.

Duurzaamheid

Wanneer we het bij Woodlands over duurzaamheid hebben, spreken we niet enkel over steviger hout met een langere levensduur. We willen namelijk kijken hoe we ons volledig productieproces kunnen verbeteren waar iedereen voordeel uit kan halen. Dat doen we onder andere via een continue doorgedreven minimalisatie van onze afvalstromen, een volledige (100%) recyclage van onze houtresten, de keuze om uitsluitend met groene energie te produceren en een doorgedreven bijscholing van onze mensen in alle takken van onze organisatie. We geloven dat we met respect voor mens en natuur op lange termijn een groot verschil kunnen maken en hopen dat we andere mensen, bedrijven of organisaties kunnen inspireren om hetzelfde te doen.

© Woodlands NV
Wissenstraat 3
B-9200 Dendermonde